20 месеца затвор за системно пиян шофьор

Шуменец влиза в затвора за 1 г. и 8 месеца след като беше засечен да шофира пиян. Хюсеин Назъфов/27г./ е в ареста още от 2 юли, а в петък сключи споразумение с прокуратурата и районният съд в Шумен го одобри.

До ефективното наказание се стига, защото Хюсеин не спрял да пие и кара кола, въпреки че само преди три месеца бил осъден условно пак за същото деяние. На 3 април Районният съд в Шумен му е наложил лишаване от свобода за 1,2 г. с 3-годишен изпитателен срок и го лешил от книжка за 14 месеца. Въпреки това, неизвестно по какви причини, на 2 юли мъжът взел колата на свой приятел, която била с прекратена регистрация и спряна от движение и поел с нея към село Друмево.

За лош късмет там полицаи му подали сигнал за спиране, той решил да бяга, но по-късно бил доведен и тестван с дрегер, който отчел 0,93 промила. За това деяние трябва да търпи 6 месеца затвор, но съдът добавя и наказанието от предходната присъда, и определя общ режим на изтърпяване на времето зад решетките. Хюсеин трябва да плати и 1000 лв. глоба.

Коментари

Задължително поле