20% ръст на наетите изложбени площи за Есенния технически панаир в Пловдив

Компании от 40 държави и над 100 бранша се събират на деловия форум в града под тепетата

С 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Есенен международен технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 25 до 30 септември. Вече ясно личи, че предстоящото 73-о издание на изложението ще бъде доминирано от мащабното присъствие на български фирми. Именно те най-значително разширяват своите експозиции и увеличават броя си в сравнение с данните от август 2016 г.

Ръстът показва, че българският бизнес влиза уверено в следкризисния период и ще демонстрира много нови изделия на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е сред най-авторитетните в Югоизточна Европа. Очаква се в Международен панаир Пловдив да се съберат компании от 40 държави от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

Най-голям скок в своето развитие прави специализираната изложба „Стройтех“. Към момента участниците са с 19% повече, а изложбените площи нарастват с 64%. Подемът се дължи на бързото съживяване на отрасъла, както и на двете нови инициативи. Това са секцията „Галерия Имоти“, презентираща жилищни, търговски, индустриални, туристически обекти и инвестиционни проекти, а другата е специализираната експозиция за тежка техника за изграждане на инфраструктурни съоръжения. Те привлякоха много фирми от двата сектора, като и от други бизнес сегменти, гравитиращи около тях.

С най-голям брой участници отново ще е „Машиностроене“, лидерът сред 11-те специализирани изложби в рамките на Есенния панаир в Пловдив, като нейният браншови обхват ще бъде разширен от секция за агротехника и оборудване за селското стопанство. Най-атрактивната изложба - „Автосвят Пловдив“, пък ще предложи по-богата гама камиони, автобуси и специализирани превозни средства. По-голям ще е асортиментът в изложбите „Елтех“ и „Енеко“, а това личи от факта, че и при тях има разширение на експозициите съответно с 29% и 24%. Участниците в „Елтех“ показват най-доброто от света на електрониката и електротехниката, а в „Енеко“ - новости в енергетиката и екологията, предимно модерни решения за намаляване на енергийните разходи и на вредните въздействия върху околната среда. Истински бум отбелязва изложбата „Инфотех“, която ще бъде разположена в цяла палата и ще зарадва почитателите на електронните спортове с международен гейминг турнир.

Предварителните данни за участниците в 73-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив показват, че бизнесът с бързи темпове наваксва изоставането заради кризата като залага на иновациите. Най-голямата технологична среща на Балканите отново ще демонстрира тенденциите в над 100 бранша на икономиката, като акцентира на най-авангардните направления в Индустрия 4.0.

Коментари

Задължително поле