„Родител 1“ и „Родител 2“ се появиха в системата за прием в детска градина Карлос Контрера: Столична община да не прави опити да налага джендър идеологията

Дядо – балканджия размахвал пистолет в заведение и влезе в ареста за хулиганство

Николета Лозанова отново стана булка

Жена, с над 3 промила алкохол, катастрофира в София

Навесът на метростанция „Ломско шосе“ протече

Българинът с имение в Бевърли Хилс го купил за 24 млн. долара повече отколкото предишния собственик

Благо Джизъса чете за духовния живот

Община Търговище пуска търг за отдаване под наем на 366 имота за земеделски цели

Бригада от 7 души преди 56 години започва изграждането на музей „Етъра“ в Габрово Уникалната културна институция е отворена на 7 септември 1964 година и досега е посетен от почти 13 700 000 души

Десет забележителни личности от Елена са били депутати в Учредителното събрание

Спипаха дядо с незаконни пищови в ломско село

Общо 12 800 лв. са изплатените глоби за нарушенията на Беър Грилс в Рила

Велико Търново посреща нощта на Възкресение на крепостта Царевец

Пускат новия булевард „Васил Левски“ във Варна за Великден

Сидеров: Евроизборите са сложни заради отрващението на хората от корупционните скандали

20% ръст на наетите изложбени площи за Есенния технически панаир в Пловдив Компании от 40 държави и над 100 бранша се събират на деловия форум в града под тепетата

С 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Есенен международен технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 25 до 30 септември. Вече ясно личи, че предстоящото 73-о издание на изложението ще бъде доминирано от мащабното присъствие на български фирми. Именно те най-значително разширяват своите експозиции и увеличават броя си в сравнение с данните от август 2016 г.

Ръстът показва, че българският бизнес влиза уверено в следкризисния период и ще демонстрира много нови изделия на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е сред най-авторитетните в Югоизточна Европа. Очаква се в Международен панаир Пловдив да се съберат компании от 40 държави от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.
Най-голям скок в своето развитие прави специализираната изложба „Стройтех“. Към момента участниците са с 19% повече, а изложбените площи нарастват с 64%. Подемът се дължи на бързото съживяване на отрасъла, както и на двете нови инициативи. Това са секцията „Галерия Имоти“, презентираща жилищни, търговски, индустриални, туристически обекти и инвестиционни проекти, а другата е специализираната експозиция за тежка техника за изграждане на инфраструктурни съоръжения. Те привлякоха много фирми от двата сектора, като и от други бизнес сегменти, гравитиращи около тях.
С най-голям брой участници отново ще е „Машиностроене“, лидерът сред 11-те специализирани изложби в рамките на Есенния панаир в Пловдив, като нейният браншови обхват ще бъде разширен от секция за агротехника и оборудване за селското стопанство. Най-атрактивната изложба – „Автосвят Пловдив“, пък ще предложи по-богата гама камиони, автобуси и специализирани превозни средства. По-голям ще е асортиментът в изложбите „Елтех“ и „Енеко“, а това личи от факта, че и при тях има разширение на експозициите съответно с 29% и 24%. Участниците в „Елтех“ показват най-доброто от света на електрониката и електротехниката, а в „Енеко“ – новости в енергетиката и екологията, предимно модерни решения за намаляване на енергийните разходи и на вредните въздействия върху околната среда. Истински бум отбелязва изложбата „Инфотех“, която ще бъде разположена в цяла палата и ще зарадва почитателите на електронните спортове с международен гейминг турнир.
Предварителните данни за участниците в 73-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив показват, че бизнесът с бързи темпове наваксва изоставането заради кризата като залага на иновациите. Най-голямата технологична среща на Балканите отново ще демонстрира тенденциите в над 100 бранша на икономиката, като акцентира на най-авангардните направления в Индустрия 4.0.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.