Дезинфекцират 20 километра от АМ “Марица“ преди Капитан Андреево

Бизнесът иска държавна финансова помощ за фирмите със загуби от над 25%

Русия затваря границите си

Проф. Мутафчийски: Коронавирусът изчезва от организама за 28 дни Първите 1000 тествани за статистическия модел ще бъдат полицаи, каза шефът на националния щаб

Проф. Кантарджиев: Очакваме пика около Великден, но зависи как се спазват мерките

Жертвите на коронавируса в Италия надхвърлиха 10 000

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети

Борис Джонсън с писмо до всяко британско домакинство

Китай съобщи за 45 нови случая на заразата и 5-ма починали

Бебе почина от коронавирус в САЩ, 123 750 са заразените в страната

Седем нови случая на COVID-19 у нас, общо стават 338

Ето какво ще е времето днес

Каква смърт очаква зодиите

На 29 март 2020 да почерпят

Стрелците ги очаква успех, а Раците споделена любов – Дневният хороскоп на Алена

200 младежи от диаспората ни играха българско хоро в центъра на Варна 200 младежи от диаспората ни играха българско хоро в центъра на Варна

Българско хоро се изви в центъра на Варна по повод закриването на XXIV Пролетен семинар на Фондация Българска Памет /ФБП/. 200 младежи от историческата ни диаспора в Молдова, Украйна, Албания, Македония, Сърбия и участници от България отбелязаха финала на образователния форум. Участниците надписаха и раздадоха над 1000 картички и декоративни яйца с великденски пожелания за жителите на Варна и си направиха семейна снимка пред паметника на цар Калоян. Събитието се осъществи по инициатива на ФБП в партньорство с община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Ханс Зайдел“. По време на 5-дневния форум учениците имаха възможност да усвоят знания и умения, свързани с дигиталното предприемачество, виртуалната реалност, 3D програмирането, наносателитите, създаването на видеосъдържание, финансирането на собствен бизнес проект. Бе обърнато специално внимание на тяхното личностно и професионално развитие.

„Искаме да покажем на тези млади хора как най-успешно да се възползват от начините за развитие, които ЕС предлага. Желаем младите ни братя и сестри да свържат образованието и кариерното си развитие с България. В години на демографска криза тази диаспора е ключов наш стратегически резерв. Важно е обаче тези деца да са и достойни граждани в държавите, от които произхождат. Искаме да сме сигурни, че те ще могат успешно да допринасят и за развитието на собствените си общества по местоживеене“, сподели председателят на ФБП д-р Милен Врабевски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.