2087 души са задържани на границата от началото на годината

За периода от 1 януари до 11 октомври на вход на границата са задържани 2087 души, задържаните на изход на границата са 2728, а задържани без регистрация в системата за автоматизирана идентификация са 1944, съобщи директорът на пресцентъра на МВР Митко Димитров във връзка с миграционния натиск, цитиран от БТА.

Той икоментира случая със самокатастрофирал микробус към 07:15 часа днес в София. В него са открити 26 мигранти. Превозното средство е било подадено за проследяване още от Пазарджик, като не се е подчинило на полицейски сигнал за спиране на входа на София. Водачът е избягал след произшествието и се издирва.

Вчера на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в тайници на микробус, идващ от Турция, бяха открити 18 мигранти. Шофьорът е 23-годишен мъж от Софийско. 

Със 70% е намалял нелегалният миграционен натиск към страната ни в сравнение с първите девет месеца на 2023 г. , посочи днес служебният премиер Димитър Главчев в началото на седмичното правителствено заседание. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България