21-годишен шофьор на три вида дрога предизвика катастрофа в Русе

Снимка: Архив

Бързо производство е образувано срещу 21-годишен шофьор от Русе, който карал след употреба на 3 вида дрога, не спазил знак и предизвикал катастрофа, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на 9 май около 22 часа. Лек автомобил "Фолксваген" с русенски регистрационен номер, управляван от 21-годишния, излизайки от паркинга на МОЛ-а, не се е съобразил с пътен знак Б-1 и е отнел предимството на движещия се автомобил "Сузуки" с пловдивска регистрация, при което последвал удар. Произшествието е с материални щети, няма пострадали.

И двамата водачи са били изпробвани с техническо средство за употребата на алкохол, като пробите са били отрицателни. Водачът на "Фолксваген"-а е изпробван за употреба на наркотични вещества и/или техни аналози с техническо средство, като същото е отчело положителна проба за употребата на канабис, амфетамини и метамфетамини.

Съставени са му актове и му е издаден талон за медицинско изследване. Водачът е бил задържан и конвоиран до УМБАЛ "Канев" АД, където пред медицинско лице е отказал да даде проба за медицинско и химическо изследване.

Коментари

Задължително поле