21-годишна софиянка отива на „Мис Вселена“

Брюнетката е по-пищна от другите участнички, но точно това се харесва на международните конкурси, споделя пред „Труд“ Магдалина Георгиева.

Красавицата Виолина Анчева успя да пребори 13 други участнички за първото място

Била 17 килограма над нормата, когато кандидатствала

Виолина Анчева, на 21 години, от София е тазгодишната носителка на титлата „Мис Вселена България“. Студентката по европеистика в Софийския университет получи приза на специална церемония при закрити врати в столичния хотел „Рейнбоу Плаза“ във вторник.

„Мис Вселена България“ е типичен конкурс за красота и премина по класически начин, за разлика от „Мис Национален отбор“, който беше много повече шоу, отколкото състезание“, заяви пред „Труд“ организаторката на двете модни събития Магдалина Георгиева. Точно 13 участнички се състезаваха за титлата, но сред тях най-много се отличи именно Виолина.

На награждаването бяха допуснати само близки и роднини на участничките. Софиянката спечели с безапелационен вот на журито, което се състои от деветте най-видни представители на модната сфера у нас.

„Когато Виолина дойде на кастинга, беше със 17 килограма над нормата. Сега е доста по-слаба, но продължава да сваля и ще бъде в перфектна форма за финалния етап на „Мис Вселена“, който е на 30 януари във Филипините“, разказа още Георгиева.

По нейните думи новата носителка на титлата ще замине 20 дни по-рано за допълнителна подготовка, която е свързана с изготвянето на национален костюм и подарък, който се продава на търг за благотворителност. „Виолина ще участва в много галавечери и официални мероприятия, докато е във Филипините, и за тях най-добрите български дизайнери са се ангажирали да изработят специални тоалети“, допълни организаторката на конкурса.

Според Магдалина Георгиева Виолина е малко по-пищна от останалите участнички, но пък точно това се харесва на международните конкурси. Чаровната софиянка е носителка на типичната българска красота, а костюмът, с който ще замине, е изготвен от студент на Националната художествена академия и е вдъхновен от картината на Майстора „Момиче от Калотинци“.

 

Вълнение

Брюнетката готова за слава

„Все още не мога да осъзная какво точно ми се случи във вторник, защото никога не съм си представяла, че мога да бъда Мис, камо ли да представя България по света“, сподели пред „Труд“ новата носителка на титлата „Мис България Вселена“ Виолина Анчева.

„Благодаря на всички хора, които ми гласуваха доверие, и с гордост ще представя страната ни“, допълни красавицата и заяви, че се чувства готова да понесе цялото обществено внимание, което ще последва след победата.

Коментари

Задължително поле