24-годишен мъж преби жестоко жена в София, арестуваха го за 72 часа

Снимка: Архив

Пострадалата е със счупени кости на ръката, кръвонасядания и разкъсно-контузни рани

Задържаха 24-годишен мъж, нанесъл жесток побой на жена в София, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

На 13.04.2019 г., около 13.30 часа, в гр. София, ж.к. „Лев Толстой“, на етажна площадка на жилищна кооперация, обв. Г. Иванов, на 24 години, блъскайки тялото на пострадалата Н. в стената и в метална стълба, й е причинил средна телесна повреда – счупване на кости на ръката, довело до трайно затруднение на движението й.

Деянието е извършено по хулигански подбуди – обвиняемият е нанесъл жесток побой на пострадалата без каквато и да е провокация от нейна страна, като освен съставомерните телесни увреждания са й причинени множество други телесни увреждания – хематоми, кръвонасядания и разкъсно-контузни рани.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което Иванов е установен и привлечен към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е постановено привеждането му в сградата на СРС на 16.04.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле