24-часова стачка на държавните служители в Гърция, транспортът е блокиран

Синдикатът на държавните служители в Гърция обяви стачка по време на карантина. Присъединиха се и моряците, като блокираха всички портове. Синдикатите искат от правителството гаранция срещу уволненията и по-голяма сигурност срещу пандемията на работещите на първа линия, предаде БНТ.

Стачката засегна силно транспорта в Гърция. В 24-часови протести са работещите на всички гръцки пристанища с искане за колективни трудови договори и да се прекратят уволненията на моряци поради пандемията. Стотици товарни камиони изчакват по портовете до изтичане на стачката.

Медиците в държавните болници са в символични протести поради силното натоварване на медицинските заведения. Лекарите настояват за назначаване на медици от всички специалности и мобилизация на абсолютно всички частни клиники в борбата с коронавируса. Предвиждат и протестна демонстрация пред министерството на здравеопазването, което обаче е забранено от властите.

Не се движи и метрото в Атина, докато шофьорите на градските автобуси в цялата страна останаха на работа, за да обслужат движението на пътниците.

В последния момент авиодиспечерите се отказаха от протести и всички отменени полети ще се реализират, съобщават синдикатите.

Работещите в държавните учреждения днес не са на работа с искане за повече сигурност срещу пандемията на работното място.

Коментари

Задължително поле