25 години затвор за мъж, убил 2-годишно момченце

Снимка: Архив

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 25г. лишаване от свобода 29-годишния Светослав Йорданов за убийството на двегодишно момченце. Детето е син на жената, с която Йорданов живеел на семейни начала.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен по всички пунктове на обвинението. Това спаси обвиняемия от доживотна присъда, каквато беше поискана от прокурора Таня Мадина.

Убийството на малкия Рашко беше извършено на 23 ноември 2017г. в жилището на Светослав Йорданов в ромския квартал "Изток" на Пазарджик. Във фаталния ден майката на детето излязла да проституира и оставила сина си на грижите на приятеля си. Момченцето плачело и мъжът започнал да го удря с юмруци, както и да блъска главата му в стената и пода, за да млъкне.

Фатално за детето се оказало блъскането на главата му в пода на жилището. Аутопсията показала, че момченцето е починало от закрита черепно-мозъчна травма, вследствие на множеството удари.

Пред съда обвиняемият заяви, че не е искал да убива детето и изказа съжаление за стореното. В хода на делото стана ясно, че Светослав Йорданов е рецидивист с четири присъди. Излязъл е от затвора година преди да убие детето. Осъденият трябва да заплати и по 150 хиляди лв. обезщетение на всеки от родителите на момченцето. Той ще изтърпява наказанието при първоначално строг режим. Присъдата може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Коментари

Задължително поле