250 деца и младежи от страната участват в театрален маратон в Нова Загора

250 деца и ученици от различни краища на страната пристигнаха в Нова Загора, за да покажат артистичните си таланти. Трупите на малките актьори са от близо двайсетина населени места и ще се представят в Ученическия театрален фестивал „Арлекин“, който общината организира за осми пореден път. Домакин на събитието е СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора. То е единственото средно учебно заведение в страната със собствена сграда за театър, ремонтирана и оборудвана с щедро дарение на световно известния учен-физик Миньо Балкански, който е с новозагорски корен.

Фестивалната програма от 27 вечерта до 29 февруари включва постановки по мотиви на известни народни приказки, по приказки на Ангел Каралийчев, Ран Босилек и фантастичната история „Ян Бибиян“ на Елин Пелин. На сцената ще бъдат представени също „Годеж“ на Цветислав Минкович, „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников, авторски спектакли на съвременна младежка тематика. Във фестивала участват и незрящи младежи от специализираното училище в София с постановката „П(р)огледни“.

Всички участници във фестивала ще получат грамоти и сувенири от община Нова Загора, в знак на благодарност за талантливите им изпълнения, казаха от местната администрация.

Коментари

Задължително поле