27 години затвор за наркоман, пребил до смърт родилка от ревност

27 години ще лежи зад решетките 23-годишен наркоман, който миналата есен преби до смърт от ревност 18-годишната си приятелка. Присъдата постанови разширен състав на Варненския окръжен съд, който уважи искането на страните за съкратено съдебно следствие.

След като си призна вината и прие всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт, Красимир Атанасов се отърва от доживотен затвор, тъй като по закон наказанието му бе редуцирано с 1/3.

Това е седмата ефективна присъда на младия ром. Последната излежал в края на октомври 2016 г. Пет месеца по-късно заживял с 18-годишната Надежда Стойчева в къщурка в кв. Аспарухово. Изгората му била бременна от друг, когато се събрали.

На 22 октомври миналата година тя родила недоносено момченце, което изоставила в болницата и се върнала у дома при Красимир. Въпреки това той продължавал да ревнува, че е имала връзка с друг. На 7 ноември гневът му ескалирал и след скандал той пребил до смърт Надя. Удрял я с юмруци и ритници, опитал се и да я души. Според съда убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Красимир ще търпи наказанието си при първоначален строг режим. Той бе осъден да плати и 210 000 лв. кръвнина на майката и невръстния син на Надежда. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.

Коментари

Задължително поле