29 души са осъдени за държане, разпространение или отглеждане на наркотици тази година в Търновско

Снимка: Архив

От началото на годината по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново са осъдени 29 лица за престъпления свързани с държане, разпространение и отглеждане на наркотични вещества. В осем от случаите лицата са осъдени по бързи производства водени от прокуратурата. 15 от извършителите са признали вината си и са осъдени след одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата.

За държане и отглеждане на марихуана, Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу британски поданик. Обвинението срещу Антъни М. е затова, че в периода от неустановена дата до 13 март във Велико Търново отглеждал растения от рода на конопа. Открити са 10 растения с общо тегло в сухо състояние 108,629 грама, на стойност при пласиране на улицата – 651,77 лева в нарушение на установените правила, като случаят не е маловажен. Повдигнато му е обвинение и за това, че е държал 191,752 грама марихуана на стойност 1150,51 лева.

По бързо производство Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд и 27-годишен мъж за държане на наркотици. Обвинението срещу Славомир Д. е за това, че на 6 ноември в старата столица държал в себе си и в дома си канабис и амфетамин на обща стойност 3,24 лева.

Коментари

Задължително поле