На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

30 бъдещи майки посетиха търновската гинекология в Деня на отворените врати

Близо 30 бъдещи майки посетиха Отделението акушерство и гинекология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в Деня на отворени врати. По време на срещата, старшата акушерка на отделението Албена Василева разясни на бременните всичко, съпътстващо бъдещото раждане, постъпването в болницата и престоя за тях и бебета им там. Всяка от майките има право да избере екипа, който да води раждането й. При раждането по естествен начин екипът включва гинеколога, акушерка и санитар, а в състава на екипа за секцио цезарея влизат и оператор, анестезиолог, асистент – сестра. По време на срещата на бъдещите майки бяха показани и списъците, които съдържат най-необходимите вещи и консумативи, които всяка от тях трябва да подготви предварително за престоя си отделението.

Бременните се запознаха и със старшата акушерка на Отделението по Неононатология Мария Нешева, която им разясни първите грижи за новороденото.

На срещата присъства и директорът на филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново – доц. Диана Димитрова, която покани всички в сградата на филиала в понеделник, 5 ноември, когато ще се проведе и безплатен курс по първи грижи за новороденото. В него могат да участват и татковците, и бабите.

В Деня на отворени врати бъдещите майки се запознаха и с възможността след раждането от техните новородени деца да бъдат запазени стволови клетки. Представителят за нашият регион на най-голямата банка за съхранение на стволови клетки в Европа Future Health –Десилава Йочева, запозна и нагледно показа на родилките каква е процедурата по вземане на биологичен материал от техните бебета и възможността да бъде спасен човешки живот в бъдеще от това решение преди раждането.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.