На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

30 години празнува първият ни частен театър С постановката „Антихрист“ тази вечер Бойко Илиев отбелязва създаването на „Диалог“

С документален филм и театрален спектакъл режисьорът Бойко Илиев чества 30 години от създаването на първия частен театър в България – „Диалог“. Неговото идейно продължение „Нов театър – НДК“ отбелязва годишнината тази вечер, на 29 май. След прожекцията на филма за трудната съдба на „Диалог“ на сцената ще бъде представен спектакълът „Антихрист“ с участието на актьорите Елена Петрова, Любомир Ковачев, Ники Сотиров и Веселин Калановски.

Работен момент от спектакъла „Последната нощ на Сократ“, театър „Диалог“

„Театър „Диалог“ се роди като бунт срещу статуквото и продължи като непокорно дете на прохождащата демокрация, създавайки спектакли, които спореха с общоприетите канони. „Нов театър“ – НДК от своя страна е един от малкото независими театри, извън структурата на държавните, и е кулминация на търсенето на онзи свободен театър, който изразява творческата воля на актьора“, споделя основателят на „Диалог“ и директор на „Нов театър – НДК“ Бойко Илиев.

Сред знаковите спектакли на първия частен театър в България са: „Убийството на Гонзаго“ на Н. Йорданов, „Това е абсурд“ от Ив. Кулеков /спрян от ГПУ на 4.11.1989 г./, „Житие и страдание“ по С. Врачански, „Подли, отчаяни, ненужни“ по Д. Милев, „Бог“ и „Смърт“ по Уди Алън, „Свобода в Бремен“ от Фасбиндер, „Калигула“ от Камю, „Идиот“ от Достоевски и др.

Режисьорът Бойко Илиев, основател на театър „Диалог“ и „Нов театър – НДК“

През 2006 г. театърът се преименува в продуцентска къща „Евро Диалог“, в чиято дейност влиза и правеното на документални и игрални филми – „Чужденецът“, „Живи легенди“, „Нокаут“ и др. През 2015 г. „Евро Диалог“ е в основата на създаването на  „Нов театър – НДК“, с първа премиера „Амадеус“ по Моцарт и П. Шафър. Следват „Поручик Бенц“ по Д. Димов, „В часа на синята мъгла“ по Яворов, „Пилето, което казва КУ“ от Ал. Урумов, „Антихрист“ по Е. Станев и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.