30 г. затвор при строг режим за четворното убийство с особена жестокост в Каспичан

30 г. затвор при строг режим наложи Окръжният съд в Шумен на Петър Петров /64г./ от Каспичан за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Магистратите обаче го оправдаха, че деянието е извършено с предумисъл.

Прокурорът Румен Рачев каза, че това е възможният максимум при условията на съкратено съдебно следствие. Магистрати уважиха сестрата на убитата Гуля да получи 5 000 лв. обезщетение.

64-годишният подсъдим, който преди 5 месеца уби 81-годишния си чичо Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин на 24 септември 2018 г. по особено мъчителен начин и с особена жестокост, призна вината си с цел да получи по-леко наказание.

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен.

На 24 септември миналата година на улицата пред къщата между Петър и чичо му възникнал конфликт по повод пребиваването му във фамилната къща. Петър бил употребил алкохол. Подсъдимият се прибрал в къщата. Живеел на втория етаж. Взел малка брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело семейството на чичо му. Вратата била отключена и Петър влязъл. Умъртвил чичо си и стринка си. В това време в къщата дошли синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петър също убил. След това се качил на втория етаж.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

За осъдения за четворното убийство Петър това не е първата присъда. Мъжът вече е бил съден за опит за убийство, извършен през 1989 г., но вече е реабилитиран по право.

Коментари

Задължително поле