300 делегати от цял свят дебатират възможностите в туризма в Слънчев бряг

Форумът се организира от министър Николина Ангелкова

300 делегати от страната и чужбина обменят опит и бизнес идеи в рамките на международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма, която се провежда в Слънчев бряг. Тя се организира от Министерството на туризма. За участие в нея присгнаха министри от Черна гора, Египет, Алжир, Босна и Херцеговина и Албания.

Важна част от форума са модулите, които ще представят представители на водещи хотелиерски вериги, туроператори и инвестиционни фондове, опериращи в над 35 страни по света. Събитието съвпада с 60-тата годишнина, която отбелязва най-големият ни курортен комплекс по Черноморието.

"Наша основна цел ще е да покажем перспективите за инвестиции в Централна и Югоизточна Европа, както и Средиземноморието. Очакваме създаването на добри професионални взаимоотношения, както и дълготрайни приятелства за реализиране на конкретни инициативи", каза при откриването на форума министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според нея, родните морски и зимни курорти могат да бъдат, не само места за почивка, но и за организирането на конференции, делови събития, които да подпомогнат основната цел на Министерството на туризма – превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация.

Коментари

Задължително поле