3000 лева глоба за редник, шофирал „Лада” с чужди табели

Снимка: Архив

3 хил.лева глоба трябва да плати кадрови войник за това, че е управлявал лек автомобил с чужди регистрационни табели. Глобата му бе наложена от Военния съд в Сливен.

Редникът се справял отлично с армейската служба, но „се проявил като изключително недисциплиниран водач” – посочва в мотивите си съдът. От 2014 г., когато взел шофьорска книжка, до началото на т.г. му били издадени 11 наказателни постановления, 6 фиша и 2 принудителни административни мерки за извършени от него нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 14 януари т.г. при полицейска проверка в Балчик било установено, че кара „Лада”, чиито табели са на друга кола от същата марка и модел.  Оказало се, че преди време войникът купил стар автомобил „ВАЗ 2107” от частно лице от Варна, за да го използва за резервни частни на собствения си. Сделката не била оформена по съответния законов ред. А войникът монтирал на купената кола регистрационните табели на своята, която била повредена. Съдебното решение подлежи на обжалване пред Военно-апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони