32-годишен първомаец подпали къщата на мъжа, който му отнел съпругата

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 32-годишния Йордан Т. за това, че на 7 декември 2014 г. запалил сграда в Първомай, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти и са последвали значителни вреди, както и за това, че чрез употреба на сила влязъл в чуждо жилище.

Обвиняемият Йордан Т. работел предимно в Гърция като сезонен работник. Там била и съпругата му. Двамата имали едно дете, което живеело при родителите на обвиняемия в Първомай. Той и съпругата му били разделени. В Гърция съпругата на обвиняемия заживяла на съпружески начала с друг мъж от Първомай, който бил съсобственик на наследствена къща в града.

В началото на месец декември 2014 г. обвиняемият Йордан Т. се завърнал от Гърция в Първомай, защото съпругата му била завела дело за упражняване на родителските права. По телефона му се обадил негов познат, който му съобщил, че тя разказвала как щяла да наеме адвокат, за да изготви „фалшиви“ документи за къща за живеене в България и това щяло да й помогне да вземе детето им при себе си. Освен това му съобщил, че мъжът, с когото живеела съпругата му, се хвалел, че „както му взел жената, така щял да му вземе детето, което да продаде“.

На 7 декември 2014 г. обвиняемият Йордан Т. посетил заведение в Първомай, където употребил алкохол. Към 23,40 часа отишъл до наследствената къща на мъжа, с когото живеела съпругата му. В този момент в нея живеели мъж и жена на квартира. Обвиняемият разбил входната врата на едноетажната постройка и влязъл в къщата. Квартирантите се събудили и го разпознали. Обвиняемият Йордан Т. им казал да си събират багажа и да излизат, защото щял да запали къщата. Двамата взели личните си вещи и отишли да спят при свои роднини.

След това обвиняемият Йордан Т. извадил от джоба си запалка, с която запалил пердетата на прозореца. Изчакал огънят да се разгори и се прибрал в дома си. От пожара частично изгоряла едноетажната жилищна сграда с обща застроена площ 67 кв.м., както и други вещи – легла, гардероб, готварска печка на въглища и дърва, и пари в размер на 170 лева, като последвали значителни вреди в размер на общо 14 054 лева.

На следващия ден след палежа обвиняемият Йордан Т. сам се явил в РУ на МВР-Първомай и признал за извършеното деяние. По делото са били извършени четири експертизи, представени справки и други документи. Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за извършените от обвиняемия престъпления е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Признал си,само дето няма да има как да му вземат единственият панталон на задника му и няма да има споразумение,но този въпрос едва ли го вълнува,а липсата на вълнение в немалко глави е основният проблем на обществото ни.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.