33-годишен мъж почина от COVID-19 в София, докато чака близо 4 часа линейка

Архив

Мъж на 33 години с COVID-19 е починал вчера, след като часове е чакал линейка на спешната помощ в София. Мъжът е бил на домашно лечение, но се е влошил, предаде БТВ.

Близките му са се обадили около 18,30 ч. за линейка, която обаче не идвала. Обадили са се и на частна линейка, от къде им казват, че трябва да намерят място в болница и те ще транспортират пациента .Около 22:30 ч. линейката, която пристига, констатира смъртта на младия мъж.

От спешната помощ в София коментираха, че за съжаление това се случва от седмици. "Последната работна смяна има 418 повиквания, 200 от които са сигнали за коронавирус. След всеки такъв адрес линейката се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно е невъзможно да се смогне", коментира говорителят на Спешната помощ - Катя Сунгарска.

По думите й сигналът за този случай постъпва в 18:41 ч., а линейката пристига на адреса в 22:23 ч.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая. У нас броят на новите случаи на COVID-19 за ден става все по-висок. Все повече са и сигналите за случаи, в които пациенти не успяват да получат помощ навреме.

За последното денонощие са регистрирани близо 2900 случая. Направените тестове са малко над 12 600. Расте и броят на хората в болница, включително и на тези в интензивните отделения. Все повече са заразените сред медицинския персонал - само за денонощие новите случаи са 99.

С изключение на вчера, през цялата седмици наблюдаваме последователен дневен ръст на инфекцията. Активните случаи, т.е. хората, за които в момента е известно, че са заразени, са почти 30 000. А всички излекувани до момента са близо 20 000.

Коментари

Задължително поле