34-ма пробягаха 12 км през Пъстрина планина в Северозапада

34 любители на спорта се впуснаха в бягане по 12 километров маршрут през Пъстрина планина в област Монтана. Състезанието „Пъстрина рън", се организира за трети път от BG Events & Guiding, което е регистрирано във видинското село Протопопинци, община Чупрене.

Всяка година обединението от ентусиасти организира поне по 10 надпревари за планинско бягане и колоездене в Северозападна България. За пръв път „Пъстрина рън” тази година бе включено в спортния календар на община Монтана, а старт бе даден от кмета Златко Живков. В бягането, което започна от село Крапчене, се включи и председателят на Общинския съвет в Монтана Иво Иванов. „Това е най-достъпния спорт.

Всеки може да участва. За състезателите няма възрастови ограничения, но при награждаването са разделени на шест групи - жени и мъже 40+, жени и мъже до 39 години и юноши. Необходими са само неудържим ентусиазъм, голяма любов към планината и желание да предадем тази любов на колкото може повече хора!”, сподели един от организаторите - Иван Стоянов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България