35 000 подписаха петиция анти "Берлускони" за смяна на името на летище в Италия

Силвио Берлускони

35 000 италианци са подписали петиция, призоваваща правителството на Джорджа Мелони да спре плана за преименуване на летище Малпенса в Милано на името на Силвио Берлускони.

Петицията беше стартирана от младежкото крило на лявоцентристката Демократическа партия, която заявява, че летището трябва да бъде кръстено на "фигура, която въплъщава ценностите на честност, почтеност и общественополезен труд".

Министърът на транспорта Матео Салвини обяви в събота, че Бордът на директорите на Италианската служба за гражданска авиация (ENAC) е одобрил ден по-рано искането, подадено от регион Ломбардия преди година, за преименуване на летище "Малпенса" в Милано на "Силвио Берлускони".

Салвини каза, че ще одобри решението на ENCA.

Кметът на Милано Бепе Сала обвини ENCA, че се е поддала на натиск от десни политици, твърдейки, че решението е взето без консултация със SEA, компанията, която управлява летищата в Милано.

„Лудост е, че в Италия такова решение е взето от президента“, каза Сала, който вече блокира предложението второто летище в Милано Линате да бъде кръстено на Берлускони.

Обикновено има задължително 10-годишно изчакване след смъртта на човек, преди обществено място да може да бъде кръстено на него, според Guardian.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа