Задържаха дъщеря, убила с нож баща си

Кърваво убийство на 61-годишен баща е извършено в село Доброплодно, община Ветрино. За тежкото престъпление е задържана 37-годишната му дъщеря Елеонора М., която е в ареста до 72 часа с постановление на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Младата жена е привлечена като обвиняема за умишленото убийство на родния си баща Стоян М. – престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, във връзка с член 115 от НК., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Жестокото престъпление е било извършено на 29 ноември тази година в дома на жертвата с четири удара с нож. Смъртта на бащата е настъпила вследствие на проникване в аортата. По време на извършения оглед в дома на убития мъж е намерен ножът, както и други веществени доказателства, които уличават родната му дъщеря в умишленото убийство.

Разследването по досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата за престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемата Елеонора М.

Коментари

Задължително поле