38 в ареста, двама полицаи в болница

Напрежението между фракциите на „Левски“ ескалира преди двубоя с ЦСКА. 38 привърженици на „сините“ бяха задържани за меле пред Националния стадион „Васил Левски“. При сблъсъците са участвали ултраси от две фракции на тима от „Герена“, като има пострадали двама полицаи, единият от които по-тежко. Представителят на органите на реда е получил сътресение на мозъка и сцепена устна.

За никого не е тайна, че Сектор Б е раздиран от скандали в последно време. Заради това и част от фракциите се преориентираха като подкрепят „Левски“ от други трибуни.

„Наясно сме с проблемите и разделението в агитката, но не е наша работа да ги коментираме – каза заместник-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов. - Бяхме информирани и знаехме, че ще има подобни сблъсъци. Ако не бяхме на място, не ми се мисли какво щеше да стане. Говорим за сблъсък между две групи от по 300-400 души“.

Не се мина и без сблъсък между „сини“ и „червени“. При спиране на светофар на бул. „Ситняково“, от две леки коли изскочили общо деветима души, които започнали да трошат автомобилите на привържениците на противниковия отбор.

След двубоя стана ясно, че общо задържаните около двубоя са 44.

Коментари

Задължително поле