38-годишен алкохолик преби до смърт 50-годишна жена

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна във вторник обвинения на 38-годишния Таньо Танев за умишлено убийство на 50-годишна Мариела Т., извършено в понеделник около 22.30 часа в апартамента му на шестия етаж в блок на булевард "Александър Стамболийски" в кв. "Кючук Париж" в града под тепетата.

Убиецът и жертвата, които не са семейни, били познати и често се събирали да си пийват заедно. След поредния пиянски скандал мъжът налетял с юмруци и ритници по главата върху по-възрастната с 12 години от него жена, която изпаднала в безсъзнание вследствие на зверския побой. След като Мариела спряла да се движи и не давала никакви признаци на живот, побойникът се обадил на тел. 112 и повикал Спешна медицинска помощ. Лекарят от пристигналата линейка само констатирал смъртта на 50-годишната жена, а полицаите от Първо РУ на МВР-Пловдив сложили белезниците на убиеца, който е син на известен пловдивски военен лекар. Пред полицаите Таньо, който бил във видимо нетрезво състояние, обяснил, че пострадалата го е ядосала и затова й е нанесъл ожесточен побой.

38-годишният Таньо Танев е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е осъждан общо 7 пъти, включително за хулиганства и нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. Разследването продължава. Съседите на Таньо Танев твърдят, че отдавна били пропищели от постоянните пиянски оргии и дори събирали подписка за изселването му от блока.

Коментари

Задължително поле