382 играчи ритаха в Първата лига

Точно 382 играчи взеха участие през есенния дял на родното футболно първенство. Според статистиката това прави средно по 27,2 състезатели на отбор. В това число са включени играчите, попадали поне веднъж в групата за мач от шампионата. Най-много текучество е имало на „Българска армия“ - точно 33. ЦСКА е лидер по този показател, но не с много. Втори е тимът на „Лудогорец“ с 31. И докато за „орлите“ това е обяснимо заради мачовете в европейските клубни турнири, същото не може да се каже за ЦСКА.

Шампионът на България и „червените“ са единствените два отбора, които са минали кота 30. След тях се нареждат „Нефтохимик“ и новакът „Локо“ (Горна Оряховица) с по 29 играчи. Любопитното е, че двата отбора са на дъното в класирането въпреки големия брой играчи, които са били на тяхно разположение от края на юли до средата на декември. По 28 футболисти са попадали в групата за срещи на последния в класирането - „Монтана“, „Славия“ и „Ботев“ (Пд). Следват „Берое“ и „Локо“(Пд), които са прибягвали до услугите на съответно 27 и 26 футболисти.

„Левски“, който се стреми да държи жива интригата за първото място, е ползвал 25 състезатели. Същото важи и за „Черно море“, даващ заявка за бронзовите медали. Толкова играчи е имал в групата за мачовете на своя тим и Александър Томаш, треньорът на „Верея“. С най-скромен ресурс в Първата лига имаха през есента „Дунав“ и „Пирин“ (Благоевград), използвали по 24 футболисти.

Коментари

Задължително поле