Благоевград отбеляза 168 години от рождението на Георги Измирлиев – Македончето

Тематичен тур по стъпките на: „Християнското наследство във Варна“

Циврим за Париж, а църквите ни сиротни… Изтича ли времето на катедралите?!

Двама души са пострадали при катастрофа в Благоевград

Кралят на циганската цигулка идва в България Роби Лакатош ще взриви с класика, джаз и чардаша публиката във Варна

Партията на Ердоган с нов опит за отмяна на резултата от изборите в Истанбул

Световни лидери осъдиха атаките в Шри Ланка

Община Павликени финансира наградата „Никола Гюзелев“

Стоев: Преднината дава спокойствие на „Лудогорец“

Избирателната активност, в първите часове на балотажа в Украйна, е по-висока

Де Бройне може да пропусне дербито

Тимът на Костов с победа в Казахстан

Президентът Радев изрази съболезнования на президента на Шри Ланка

Фиданка от най-старото българско дърво бе засадена в подножието на Царевец Част от Гранитския дъб ще расте в двора на храма „Св. Иван Рилски“

Роналдо счупи нов рекорд

4 години затвор за пиян шофьор без книжка, опитал да подкупи полицай с 50 евро

Снимка: Архив

4 години затвор и глоба от 1000 лева постанови днес плевенският окръжен съд за  пиян шофьор без книжка, който опитал да подкупи полицай с 50 евро.

Плевенските магистрати признаха подсъдимия В.Д.Г. от с. А., община Л., област П., за виновен  в това, че на 6 май 2017 година на паркинга пред Затвора в гр. Плевен,  направил опит да даде подкуп: дар – банкнота с номинал 50 евро на длъжностно лице – полицейски орган – младши автоконтрольор I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен.

Подкупът е бил предложен на полицейския служител, за да не изпълни задълженията си по извършване на проверка с техническо средство за установяване наличието на алкохол, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

На основание чл.304а, пр.3 вр. с чл.304, ал.1 вр. с чл.18 ал.1 от НК го осъжда на 6 /шест/ години лишаване от свобода, което наказание на основание чл.58а ал.1 от нк намалява с 1/3, или следва да изтърпи наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 500 /петстотин/ лева.

Освен това е установено, че в същия ден В.Г. съзнателно се ползвал от неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство, като е управлявал лек автомобил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление.

На основание чл.23, ал.1 НК, съдът е наложил на подсъдимия най-тежкото от наказанията в размер на 4 години лишаване от свобода при първоначален режим на изтърпяване „строг“.
На основание чл.23 ал.3 НК присъединява към така определеното наказание „лишаване от свобода“ отчасти наказанието „глоба“ в размер на 1000 /хиляда/ лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.