4-ма са задържаните за убийството в столичния квартал „Хиподрума“

Снимка: Архив

Четирима са задържани за убийството от тази сутрин в столицата. Това каза пред журналисти директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов.

В 04.10 тази нощ е получен сигнал в полицията от телефон 112, че в ж.к. „Лагера” на кръстовището е открито лице в безпомощно състояние. Изпратените на място полицейски екипи и екип на Спешна медицинска помощ констатирали смъртта на 53-годишна жена. В близост до починалата е се намирали мъж, който е подал сигнала и жена на 32 години във видимо неадекватно състояние.

Именно тя е предполагаемият извършител на убийството. Пред полицаите жената не могла да даде смислени обяснения. "Лицето е с психични отклонения. Тя страда от биполярно разстройство – шизофрения и е поставена под пълно запрещение", посочи ст. комисар Иванов. По думите му, за последно тя е била хоспитализира в психиатричната клиника на Александровска болница – София през март тази година.

Задържани са за разпит и изясняване на случилото се четирима души: психично болната жена, съпругът й, наемателят им и подалият сигнала за открита в безпомощно състояние жена.

Коментари

Задължително поле