Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Хутите свалиха военен дрон на САЩ над Йемен

4 млрд. лева нужни за ремонт на пътища

„4 млрд. лева са нужни за ремонт на всичките 20 000 километра републикански пътища в България“, обяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.
По думите му тези пари ще стигнат само за рехабилитация, а за текущи ремонти и реконструкция на отделни участъци от пътната мрежа всяка година са нужни инвестиции от по 800 млн. лева.
Само през 2015-а в пътната мрежа са инвестирани над 1,2 млрд. лв., показват разчети на пътната агенция.
Лазаров изрази надежда, че с въвеждането на тол системата страната ще има средства планово да прави ремонти на пътищата, а не само да „кърпи дупки“. От пътната агенция съобщиха обаче, че нова жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спира обявената обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т.
 
Нова жалба отлага въвеждането на тол система у нас 
„От забавянето на системата за електронно таксуване губят всички, без превозвачите“, коментира Лазаров. Припомняме, търгът за изграждането на тол система бе обявен през април, а проектът, който трябваше да замени сегашните винетки за събиране на пътни такси, бе със срок на изпълнение от 19 месеца. В момента процедурата спряна, докато не приключи производството по обжалване.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. За парламентарните боклуци които взимат над 5000 лева има пари а за пътищата няма .Живеем в държава на анархия и мафия

  2. Като знаем качеството на работа, още преди са са изхарчени тези 4 млрд. ще са нужни още толкова за ремонт на ремонтите.

  3. Са съжаление колегите са прави. Тези немалко за стандарта на България пари са нужни на транспортната/строителната мафии предимно. Всички сме свидетели на огромното количество пари, които буквално се хвърлят за нищо или по скоро присвояват от мафиите. След като се дават по милиарди за пътища, които въпреки парите/ремонтите продължават да са в окаяно състояние, защо не могат да се похарчат няколко десетки хиляди за жизнено важните улици, тротоари, паркове, градинки. На този въпрос упорито не ни се отговаря, а и на други от жизнено важно значение..Господа управители, колко дълго смятате да играете ролята на щрауси с главата заоровена в пясъка-паретата? Молим Труд да направи съответните проучвания и да ни информира. Кои улици в момента се ремонтират и колко км. тротоарна площ е подоновена. Благодарим предварително!)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.