40 души пострадаха от неизвестно вещество в британски нощен клуб

Снимка: Архив

Нощен клуб в английския град Борнмът е бил затворен след като 40 души са пострадали в резултат на използван сълзотворен газ. Полицията разследва инцидента, но успокои хората, че не е открила наличие на вещества, които да са опасни за тяхното здраве, предаде БНР.

Около 40 души са имали сериозни проблеми с дишането и са получили сериоzни възпаления на очите в нощния клуб "Камео ин Фър Родео роуд" в Борнмът. Все още не е известно точно какъв тип газ е бил пуснат в помещението.

Инцидентът е станал около 4 часа сутринта българско време. Клубът е бил евакуиран и екипи на Бърза помощ са се погрижили за пострадалите, като един от тях е бил откаран в болница като предохранителна мярка.

Полицията е претърсила помещенията, но не е открила наличието на никакво вещество, което да продължава да представлява опасност за хората.

Рапърът Юнген, който е имал представяне там, разпространи в социалната мрежа Туитър следното съобщение: "Сигурен съм, че всички, които дойдохте да ме видите в Борнмът, видяхте как полицията ми изключи микрофона без да каже нищо по средата на представлението, защото някой е пръскал с газ. Надяваме се всички да сте добре".

Коментари

Задължително поле