Спипаха мигранти в лъскави джипове

Бургаски полицаи заловиха мигранти в два лъскави джипа. Това се случва за пръв път, коментираха униформените. Возилата са били марки „БМВ Х 5” и „Мерцедес ML”, със софийска регистрация. Управлявали са ги двама бургазлии, а вътре е имало натъпкани като сардели...40 мигранти.

Джиповете са били спрени  на бургаския булевард „Проф. Яким Якимов”, в посока от КАТ към кръговото кръстовище на магазин „Метро”.

Сред нелегалните е имало мъже, жени и деца, самоопределили се, като граждани на Ирак.

Всички са задържани за срок от 24 часа. Спрямо бургазлиите са образувани бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от НК, а нелегално преминалите, след като приключат действията на служители от отдел „Миграция” към ОДМВР – Бургас, ще бъдат настанени в специализиран център.

С цел ограничаване на незаконната миграция и каналджийството са предвидени и допълнителни КПП-та на територията на Бургаска област, които ще бъдат с елемент на изненада за трафикантите, съобщават от ОД на МВР в Бургас. Тези допълнителните КПП-та ще проверяват провозните средства за нелегални мигранти, като засилен контрол ще има върху микробусите и вановете. Точното позициониране на новите КПП-та обаче няма да бъде оповестявано, тъй като те ще се създават съобразно оперативната обстановка, каза преди броени дни главният секретар на МВР Георги Костов.

Коментари

Задължително поле