Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

400% ръст на турските туристи в Банско

Агресивно рекламират курорта в южната съседка

Представят града на борси в Русия и Татарстан

Кметът на Банско Георги Икономов беше домакин на второто заседание на комисия по икономическа политика към Националното сдружение на общините.

С 400% са се увеличили турските туристи в Банско, съобщи кметът на града Георги Икономов, който беше домакин на второто заседание на постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм към Националното сдружение на общините.

Още от 2011 г. с туристическия бранш се събрахме, за да направим анализ на туристическите пазари, и установихме, че нямаме контакти с туристически агенции и гости от Турция. Оттогава насам започнахме целенасочени действия и агресивна туристическа реклама на курорта ни в Турция, като присъстваме лично на туристическите борси – ЕМИТ в Истанбул, както и в Измир, посочи Икономов. През 2016 г. курортът е участвал в 12 изложения, сред които Брюксел, Турция, Македония, Сърбия, Македония, Румъния, Израел, Гърция. Сега предстои участие и представяне на ски курорта ни на борса в Русия, както и Татарстан – един съвсем нов пазар за нас, на който ще стъпим, допълни кметът.

По думите му оценка за положените усилия в развитието и популяризирането на туризма в града са двете престижни награди. Едната бе връчена в австрийския курорт Кицбюел, с което градът отново доказа, че е запазена марка, след като за четвърта поредна година бе обявен за ски курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия. Обявяването ни за европейски град на спорта за 2017 г. също е огромно признание за нас, каза Икономов.

Банско заема водещо място, обяви Красимира Станева, доц. по икономика и управление на туризма, която представи модел за туристическа информационно-резервационна система, която разглежда туризма като индустрия, туриста като клиент и консуматор на предлагани сертифицирани услуги.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Сега, това добра или лоша новина е за българските патриоти? Кметът на Банско се радва, че ще има раст на турски туристи. Патриотите викат “Не щем турци” . Ами сега на къде?

Отговорете