42-годишна жена загина при катастрофа в Прохода на Републиката

42-годишна жена, пътуваща в лек автомобил „Тойота”, е загинала при тежка катастрофа в Прохода на Републиката. Сигналът е подаден в Районно управление – Казанлък на 7 юли в 17:53 часа. С опасност за живота е 13-годишно момиче, което се е возило на задната седалка. То е настанено с фрактура на шиен прешлен и травма на главата в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора.

При извършения оглед е констатирано, че „Тойота”-та е била управлявана от 51-годишен мъж от с. Дебене, общ. Троян, който се е движил в посока север при движение на мокра пътна настилка на ляв завой, той е загубил контрол над автомобила и е навлязъл в лентата за насрещно движение. В резултата на това е блъснат от движещ се в посока юг л.а. "Фиат", управляван от 21-годишен мъж от с. Росен, общ. Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Стара Загора. 51-годишният шофьор е откаран в МБАЛ - Казанлък с фрактури на три ребра. Возещ се на предна дясна във "Фиат"-а седалка 21-годишен мъж от Бургас е настанен в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” с вътрешни наранявания, с опасност за живота, а водачът на същия автомобил е откаран в МБАЛ - Казанлък, където е прегледан и освободен.

Водачите са тествани за алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателни проби. Образувано е досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле