700 снегорина са чистили пътищата в страната през нощта

Жители на мексиканския град Тихуана протестираха срещу централноамерикански мигранти

30-годишен мъж е загинал при катастрофа след видинското село Арчар

Вижте къде в София спират водата утре

Много място в най-малкият SUV на VW Новият модел T-Cross не отстъпва на Golf по обем

10 населени места в област Пазарджик останаха без ток заради снега

Себастиан Курц приема за среща лидерите на страните от Западните Балкани

Печалба от 236 000 лева реализираха общинските търговски дружества в Търново С най-добър финансов резултат за деветмесечието е Центърът за психично здраве

Засилват полицейското присъствие в „проблемните“ влакове

Издигнаха къща във въздуха над дере в село Дебрен Местните жители се притесняват, че сградата ще наводни къщите им

Кои украинки имат убийствено излъчване?

Боеве избухнаха между протурски бунтовнически групи в Африн

Дипломация на канонерките, а не война Управляващите привиждат заговори, врагове и преврати на всяка крачка, а опозицията се самоласкае

Тереза Мей с важна реч преди Брекзит

Над 90% от телефонните измами се извършват по една схема

42% спад на чуждите инвестиции Има отлив на компании, които искат да влагат дългосрочно в икономиката

Чуждите инвестиции в България се свиха с 42% през първите два месеца на тази година спрямо същия период на миналата, показват последните данни на Българска народна банка. За периода януари – февруари те възлизат на 204,9 млн. евро, което е със 148,3 млн. евро по-малко спрямо януари – февруари 2017 г. Все пак на месечна база през февруари те нарастват с 45,9 млн. евро, при увеличение с 256,8 млн. евро за февруари 2017 г.

Ръстът се дължи основно на увеличение на дълговите инструменти, което означава, че вложенията се насочват предимно за дейността на компании, които вече развиват дейност у нас.

В същото време средствата в дялов капитал се свиват с 6,5 млн. евро за месец, което показва отлив на компании, които имат интерес за дългосрочни инвестиции в българската икономика.

Основен източник на чужди капитали остава Великобритания – с 57,9 млн. евро, следвана от Германия – 44,1 млн. евро и Гърция – 30,5 млн. евро.

Продължава тенденцията за спад на вложенията на чужденци в имоти у нас. Те са намалели двойно през първите два месеца на тази година спрямо миналата и възлизат на 0,9 млн. евро, при 2 млн. евро за януари – февруари 2017 г. Първото място запазва Русия с 0,4 млн. евро или близо 49% от всички вложения в недвижими имоти, следвана от Казахстан и Израел.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Още една Гинка от Пазарджик………………..Още една „Иванчева“ ………………Още една изгостирана полицайка от дрогираните маймуни …………………………..Догодина спадът ще бъде 100%………………

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.