Административният съд извърши оглед на 4 чувала с бюлетини по изборно дело Казусът е по жалба за избор на общински съветници в Горна Оряховица

Томислав Дончев: Имаме добре функционираща система за управление на средствата от ЕС

Лечков поиска БФС със съд

Бизнесът и професионалните гимназии се обединяват за преодоляване на кадровата криза

Разбиха две нелегални фабрики за производство на цигари в Словения и Будапеща (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, заяви лидерът на столичните социалисти

Съветник на Владимир Путин изпрати съболезнования за кончината на Павел Васев

28-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя Силистра – Добрич

Цистерна със сода се обърна на „Хемус“ (СНИМКИ)

Шести историк заслужи наградата „Проф. Рашо Рашев“

Каракачанов: Отбранителните способности на Въоръжените сили трябва да се изграждат в синхрон

Съдят строител, измамил варненка с над 45 000 лв.

Мъж от Ахелой млати инспектор, задето му убиват прасетата

Разбиха група за разпространение на наркотици в София

Административният съд в Търново прекрати дело за избор на кмет на Ореш

42% спад на чуждите инвестиции Има отлив на компании, които искат да влагат дългосрочно в икономиката

пари, евро

Чуждите инвестиции в България се свиха с 42% през първите два месеца на тази година спрямо същия период на миналата, показват последните данни на Българска народна банка. За периода януари – февруари те възлизат на 204,9 млн. евро, което е със 148,3 млн. евро по-малко спрямо януари – февруари 2017 г. Все пак на месечна база през февруари те нарастват с 45,9 млн. евро, при увеличение с 256,8 млн. евро за февруари 2017 г.

Ръстът се дължи основно на увеличение на дълговите инструменти, което означава, че вложенията се насочват предимно за дейността на компании, които вече развиват дейност у нас.

В същото време средствата в дялов капитал се свиват с 6,5 млн. евро за месец, което показва отлив на компании, които имат интерес за дългосрочни инвестиции в българската икономика.

Основен източник на чужди капитали остава Великобритания – с 57,9 млн. евро, следвана от Германия – 44,1 млн. евро и Гърция – 30,5 млн. евро.

Продължава тенденцията за спад на вложенията на чужденци в имоти у нас. Те са намалели двойно през първите два месеца на тази година спрямо миналата и възлизат на 0,9 млн. евро, при 2 млн. евро за януари – февруари 2017 г. Първото място запазва Русия с 0,4 млн. евро или близо 49% от всички вложения в недвижими имоти, следвана от Казахстан и Израел.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Още една Гинка от Пазарджик………………..Още една „Иванчева“ ………………Още една изгостирана полицайка от дрогираните маймуни …………………………..Догодина спадът ще бъде 100%………………

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.