Какво ще получи България ако избере Gripen?

Отпуснаха още пари за улици на общините в Разградско Близо 10 млн. лв. станаха целевите средства, отпуснати от правителството

Децата от ДГ №6 „Щастливо детство“ поздравиха хората от Дом „Св. Петка“ в кв. „Струмско“

Европейската комисия постигна споразумение с Италия за бюджета на страната за 2019 година

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Песков: Доставките на системите Пейтриът няма да се отразят на споразумението на Москва с Анкара за С-400

Автомобил се преобърна по таван на бул. „България“ в Пловдив Пътник е пострадал и е откаран в болница

Гръцкият президент: Няма да приемем своеволни интерпретации на споразумението за името на Македония

Отхраднаха Аполон от Централна баня

Нови 5 метростанции след 9 месеца

Все още не е ясно дали ще бъде приета оставката на белгийския премиер

Авиомузей открива ученически членски клуб

Трамваите тръгват по „Графа“ утре

Цистерна с 30 тона гориво се преобърна на околовръстния път на Казанлък Периметърът е отцепен, за да се предотврати евентуален взрив

Млада актриса изнася уроци по секс

442 нарушения откри трудовата инспекция в 24 предприятия през януари

114 са извършените проверки през януари от екипа на Областната инспекция по труда във Велико Търново. Те са с 10 повече от планираните, информира директорът инж. Невена Стефанова. Тя уточни, че 108 от предприятията са малки и средни, а общо персоналът в проверените фирми е 11 495 души. За първи път през януари са посетени 24 предприятия. Контролните органи на инспекцията са констатирали 442 нарушения на трудовото законодателство. От тях 274 броя са нарушенията на нормите, регулиращи трудовите правоотношения.

По-малко – 148, са нарушенията, установени от контролните органи по задълженията на работодателите да осигуряват здравословни и безопасни условия на труд. За прекратяване на нарушенията Инспекцията по труда е предприела през изминалия месец общо 440 принудителни административни мерки със задължителни срокове за изпълнение. Забавени плащания в размер на 9 801 лева са установили контролните органи на Инспекцията по труда след сигнали на потърпевши работници.

След тяхната намеса са изплатени 3456 лева на ощетени. За допуснати груби нарушения на трудовото законодателство през януари е потърсена административна отговорност на 29 работодатели. Съставени са общо 29 акта за установяване на административни нарушения, коментира още инж. Невена Стефанова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.