45 души са с коронавирус на круизен кораб по река Нил в Египет

Египетското здравно министерство потвърди, че вече 45 от общо над 150 туристи на круизен кораб по река Нил са дали положителни тестове за коронавируса, съобщават Асошиейтед прес и БТА.

Преди това турист от тайванско-американски произход, пътувал със същия кораб, е бил тестван положително при завръщането си в Тайван. Световната здравна организация (СЗО) информирала египетските власти и те проверили всеки от пътниците.

Здравните власти установили, че 12 души от екипажа са заразени с бързо разпространяващия се вирус, но не са проявявали симптоми. Те са изолирани в болница на северното крайбрежие на Египет.

Пътниците, включително американци, французи и други чужденци, били поставени под карантина в очакване на резултатите от тестовете.

Пътуването е започнало днес от Луксор, на около 655 километра южно от Кайро. Круизният кораб с 60 каюти е спирал три пъти, преди да достигне Асуан. „В обратна посока е имало повече от три спирки, което потенциално увеличава броя на хората, изложени на заразата”, заяви готвачът на кораба Амониос Салах.

Така в Египет потвърдените случаи на заразени с коронавируса стават 48.

Коментари

Задължително поле