450 пациенти в травматологията на "Пирогов" за три дни

450 пациента са преминали през травматологията на "Пирогов" от петък досега, каза изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Асен Балтов по БНТ.

Добрата новина е, че голяма част от снега в София вече се стопи и все още няма много хора пред травматологията на "Пирогов". Не е било така обаче предишните дни. Предимно са пострадали възрастни хора.

"Доста натоварен беше уикендът. Общо преминалите през "Пирогов" са 1950 пациенти, като от тях са приети 350. Травматологията е също доста натоварена - 450 пациенти са преминали през трите дена", каза проф. Балтов.

Най-много са били счупванията в областта на глезена. 20 операции са направени при пациенти със счупване при глезенната става през тези 3 дена. Общо са приети 75 възрастни и 15 деца, добави той.

"Имахме готовност да отворим и втори кабинет, както направихме в петък, но през почивните дни не се наложи", каза директорът на "Пирогов".

Обичайно най-чести са травмите в областта на китката, а на второ място - счупванията в областта на глезена, добави проф. Балтов.

Коментари

Задължително поле