5 грешки при грима, които състаряват лицето

Добре нанесеният грим може както да подчертае красотата ви, така и да скрие някои от признаците на стараеене като фините линии около устните и очите. Съответно, допускането на грешки при гримирането може да състарят лицето ви излишно. Ето и кои са те:

№1 Изтънявате веждите си или не ги уплътнявате. Тънките вежди са характерни за по-възрастните дами, докато младите обикновено имат по-буйни и неоформени вежди. Именно затова е важно да не ги изтънявате прекалено, както и да не пропускате стъпката с оформянето и уплътняването им с молив или сенки за вежди.

№2 Забравяте за праймъра. Този продукт, освен че помага на грима да се задържи по-дълго върху лицето, действа и матиращо - тоест, прикрива признаците на стареене и оставя кожата безупречно гладка и съвършена. Ако заложите на озаряващ праймър, ще постигнете още по-добри резултати.

№3 Прекалявате с очната линия. Идеята на очната линия е да придаде повече обем на миглите ви, особено когато е нанесена в близост до основата на клепача. Ако прекалите с дебелината й, ще утежните погледа си и така хем ще изглеждате по-възрастни, хем по-уморени.

№4 Грешен цвят на фон дьо тена. Със сигурност сте виждали момичета/дами, които не са уцелили правилния тон и съответно се получава или твърде тъмно лице и светла шия, или обратното. И в двата случая, резултатът не е добър, но проблемът е, че по този начин лицето ви изглежда състарено, особено ако цветът му е по-тъмен от този на врата ви. Важно е и да не прекалявате с количеството продукт, защото напълстяването обикновено изважда на показ именно това, което се опитвате да прикриете.

№5 Залагате на грешните продукти. Ружът с блестящи частици е идеалният пример за продукт, който ще състари кожата на лицето ви. Избирайте по-неутрални продукти като бледорозов руж или хайлайтър с леко жълтеникави отблясъци, за да привлечете светлината към лицето си по най-добрия начин и така излъчването ви да бъде по-младежко.

Коментари

Задължително поле