5 г. затвор за опит за убийство с брадва и нож в Сопот

Георги Нечев обяви, че съжалява за случилото се.

48-годишният Георги Нечев от Сопот, който на 9 март т. г. нападна с брадва и нож 51-годишния Стоян Барашки в заведението Сервиза в града, ще лежи 5 г. в затвора. Присъдата е на Пловдивския окръжен съд, който призна Нечев за виновен в опит за убийство.

След нападението Барашки бил със счупен череп и няколко прободни рани в гърдите, но към момента вече е добре. Той поиска от Нечев обезщетение от 30 000 лв. за преживените болки и страдания, но съдът уважи иска му в размер от 20 000 лв.

Двамата се познавали и често се засичали в Сервиза. Няколко дни преди нападението се скарали и Барашки нанесъл на Нечев няколко удара с бокс. Нечев решил да си отмъсти и посред бял ден на 9 март влязъл в кръчмата и пред очите на много хора ударил Барашки 2-3 пъти с брадва. Един от очевидците му извикал да я хвърли, Нечев го направил, но после извадил и нож и нанесъл на Барашки няколко прободни рани в гръдния кош.

Нечев призна изцяло вината си пред Окръжния съд в Пловдив. „Съжалявам. Моля за справедлива присъда“, каза той в последната си дума. Адвокатката му Анастасия Будакова поиска условна присъда, като подчерта, че правната квалификация би трябвало да бъде „нанасяне на телесни повреди“, а не „опит за убийство“. „Пред вас стои пострадалият, който, Слава Богу, е жив и здрав. Нечев е хвърлил брадвата, след като един от свидетелите му извикал да го направи, не може да се приеме, че той е целял смъртта на пострадалия“, пледира тя.

Съдът обаче не се съгласи с аргументите й и постанови ефективна присъда. Тя подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Коментари

Задължително поле