5 идеи за коледни подаръци в последната минута

В шумотевицата и хаоса около коледните празници често се случва човек да не смогне с купуването на подаръци за своите близки. В такива моменти паниката е излишна и на помощ идват няколко бързи, хитри и свежи идеи за подаръци в последната минута:

№1 Ваучер

Това е най-бързият и лесен начин да излезете от ситуацията. Повечето ваучери се продават онлайн, което ще ви спести време в обикаляне на магазините, и веднага след купуването им може да ги изпринтирате и подарите в красив плик с пожелание. Разнообразието им е огромно - ще откриете ваучери за СПА процедури/масажи, ваучери за грим/прическа, ваучери за книжарници/магазини за дрехи, ваучери за почивка и дори ваучери за екстремни преживявания като скачане с бънджи или полет с въздушен балон.

№2 Подаръчна кошница

Тук имате две опции - да купите готова или сами да си я направите, което със сигурност е много по-личен подарък. Колкото повече въображение вкарате, толкова по-уникален и интересен ще бъде резултатът. Може да изберете по-традиционна кошница, пълна с вино и шоколадови изделия, но може да направите и такава с козметични продукти, бужита или дори с полезни за бита и ежедневието вещи. Не се страхувайте да комбинирате различни предмети и храни, но винаги имайте предвид предпочитанията на човека, на когото подарявате.

№3 Селекция чай/бонбони

В по-луксозните магазини предлагат опция сами да селектирате сортове чай в красива (дървена) кутия или шоколадови бонбони. Така освен, че ще поднесете изискан подарък, той ще бъде и уникален сам по себе си, което го прави още по-специален.

№4 Тематична книга

Отново водещи тук трябва да бъдат интересите/хобитата на човека, на когото подарявате книгата. В книжарниците ще откриете десетки четива за риболов или готварство, а защо не и автобиография на известна личност, на която вашият близък се възхищава. Полезна би била и книга, посветена на развиване на малък бизнес/управление на финанси/първи стъпки в градинарството и т.н.

№5 Звезда в небето

Един супер оригинален и различен подарък, с който със сигурност ще изненадате вашия близък. Ако става дума за роднина или приятел, подарете истинска звезда от небосклона, която да кръстите на него/нея. Към сертификата на звездата ще получите и карта, на която ще видите точното местонахождение на звездата. Ако обаче става дума за вашия любим човек, в момента на пазара се предлагат и моментни снимки на разположението на звездите в деня, часа и мястото на първата ви среща/целувка.

Коментари

Задължително поле