5 български филма, които трябва да гледате

Снимка: Симон Варсано

Днес ще си поговорим за една друга част от света на киното, а именно вечното българско кино. Макар често да подценяваме българските филми всъщност нашето кино има с какво да ни изненада. Освен това българското кино е спечелило и все още печели много награди за филмово изкуство по света и у нас. 

Няма нищо по-хубаво от спокоен следобед с пуканки и любим филм. Може би предпочиташ затрогващи драми или пък епични трагедии? Какво ще кажеш за някоя комедия? Филмите ни пренасят в един нов свят, независимо от жанра или историята им. Те могат да ни накарат да повярваме в щастливия край на всяка приказка или пък добре да си поплачем. 

Днешната ни селекция е посветена на българските филми от последните години. Това са филмите, които са оставили следа у нас. България се гордее с много класики, но днес ще си поговорим за модерното кино, защото то също има голямо и светло бъдеще. Да, не всеки филм става хит, но пък много от продукциите в последните няколко години са на световно ниво и представят невероятни истории, които трябва да бъдат гледани.

Българските филми трябва да се гледат не само защото има много какво да разкажат, а и защото носят духа на българското. Много от тези кино продукции всъщност ни карат да се замислим как се отнасяме към останалите и преобръщат представите ни за света. В това се състои именно силата и магията на киното. Определено българските филми не са за подценяване и точно затова представяме 5 филма, които задължително трябва да гледаш. Разгледай нашите предложения и избери своя филм от галерията ни. 
 

Коментари

Задължително поле