500 евро за двойно легло с включена закуска предлагат в Мадрид

МАДРИД - Шокираща цена от 500 евро за нощувка на двойно легло с включена закуска поиска хостел в Мадрид от феновете, които пристигат за финала в Шампионската лига. Гневни привърженици поискаха от властите в Испания да вземат мерки срещу подобни оферти, които се предлагат от най-големите сайтове за туристическите уебсайтове. Най-смущаваща е нощувката в "Open Hostel Madrid", който се намира в близост до централния Пласа дел Рей. Офертата е за настаняване на вечер в женско спално помещение с четири двойни легла. Хостелът предлага закуска и душове в... общи помещения.

Когато камерите на агенция "Ройтерс" отидоха на място да проверят сигнала, персоналът заяви, че има объркване, тъй като цената всъщност е само 60 евро.

На другия край на спектъра, петзвездния хотел "VP Plaza Espana" предлага президентски апартамент с обслужване от иконом и ползване на автомобил, като цената на вечер е 30 000 евро с включено вип място на "Уанда Метрополитано".

"Има периоди в годината, в които цените се повишават значително, заради голямото търсене и сега моментът е именно такъв", каза Лаура Гранадос, маркетинг мениджър на хотела.

Коментари

Задължително поле