Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

5,2 млрд. лв. прибраха ЧСИ от длъжници

Все повече общини си търсят парите през частните бирници

Близо 5,2 милиада лева събраха частни съдебни изпълнители от длъжници за последните пет години, показва годишният отчет на Камарата на ЧСИ.

За периода бирниците са завели 963 000 съдебни дела срещу неизрядни платци, което прави средно по 200 000 дела годишно. Данните показват, че едва половината от тях са приключени, а останалите остават неразрешени.

05.indd

През 2016 г. частните съдебни изпълнители са събрали 1,03 млрд. лв. от длъжници.
„Връщаме все повече „държавни пари“, а в тежката финансова ситуация, в която се намират българските общини, те предпочитат да работят с ЧСИ. Почти всички от общинските администрации вече ползват услугите на ЧСИ От 2014 г. насам имаме 120% ръст при делата на местните администрации“, казват от камарата.

През 2016 г. в регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители са публикувани 50 818 обяви за продажби на имущество на длъжници. От тях 45 646 обяви са за недвижими имоти, 1751 – за МПС, и 3421 – за движими вещи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ЧСИ-тата да декларират имуществото си в сметната палата! каза:

    А какво сума ЧСИ за прибрали за себе си от такси? Събрали 5 милиарда за взискателите, а за себе си колко събраха? Труд пишете по темата-колко е годишния приход на ЧСИ. Знаете ли,че в София има ЧСИ, за който работят стотина човека персонал. Това лице колко такси е събрало за себе си. Крайно време е ЧСИ-тата да бъдат задължение да декларират в Сметната палата годишните си приходи и придобитите имоти, и всеки да може да прочете свободно тази информация. Знаете ли, че дори дребни директори на дирекции в министерство декларират имотите си-заонът ги задължава, магистратите декларират имотите си, а имотите на ЧСИ-тата са тайна за обществото. Нека и ЧСИ-тата бъдат задължени да подават декларации за имущество пред Сметната палата-тези декларации всеки може да ги види и прочете, за другите задължени съсловия.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.