Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

5,2 млрд. лв. прибраха ЧСИ от длъжници

Все повече общини си търсят парите през частните бирници

Близо 5,2 милиада лева събраха частни съдебни изпълнители от длъжници за последните пет години, показва годишният отчет на Камарата на ЧСИ.

За периода бирниците са завели 963 000 съдебни дела срещу неизрядни платци, което прави средно по 200 000 дела годишно. Данните показват, че едва половината от тях са приключени, а останалите остават неразрешени.

05.indd

През 2016 г. частните съдебни изпълнители са събрали 1,03 млрд. лв. от длъжници.
„Връщаме все повече „държавни пари“, а в тежката финансова ситуация, в която се намират българските общини, те предпочитат да работят с ЧСИ. Почти всички от общинските администрации вече ползват услугите на ЧСИ От 2014 г. насам имаме 120% ръст при делата на местните администрации“, казват от камарата.

През 2016 г. в регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители са публикувани 50 818 обяви за продажби на имущество на длъжници. От тях 45 646 обяви са за недвижими имоти, 1751 – за МПС, и 3421 – за движими вещи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ЧСИ-тата да декларират имуществото си в сметната палата! каза:

    А какво сума ЧСИ за прибрали за себе си от такси? Събрали 5 милиарда за взискателите, а за себе си колко събраха? Труд пишете по темата-колко е годишния приход на ЧСИ. Знаете ли,че в София има ЧСИ, за който работят стотина човека персонал. Това лице колко такси е събрало за себе си. Крайно време е ЧСИ-тата да бъдат задължение да декларират в Сметната палата годишните си приходи и придобитите имоти, и всеки да може да прочете свободно тази информация. Знаете ли, че дори дребни директори на дирекции в министерство декларират имотите си-заонът ги задължава, магистратите декларират имотите си, а имотите на ЧСИ-тата са тайна за обществото. Нека и ЧСИ-тата бъдат задължени да подават декларации за имущество пред Сметната палата-тези декларации всеки може да ги види и прочете, за другите задължени съсловия.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.