53 станаха жертвите на пожара в руския търговски център, част от сградата ще се срути

Потвърдена е смъртта на най-малко 53 души от мащабния пожар в мол в сибирския град Кемерово, съобщава агенция ТАСС като се позовава на руското министерство на извънредните ситуации.

Издирват се над 10 души, а част от сградата вероятно ще се срути. Пожарът е започнал на горен етаж, където са залите за развлечение, много от жертвите и ранените са били на кино. Видеозапис показва как много хора скачат от прозорците в опит да се спасят от пламъците. Над 600 са ангажираните в спасителната операция. Все още няма данни за причините за пожара. В разследването се включва специална група от Москва, информират руските медии.

Намерените тела още не са идентифицирани. Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът, както и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на следствения комитет Светлана Петренко.

Кемерово е на 3 600 километра от столицата, административен център, в който живеят повече от 500 хиляди души, разположен е край въглищен басейн.

 

Коментари

Задължително поле