580 свободни места има още в забавачките в Пловдив месец преди новата учебна година

Месец преди началото на новата учебна година в Пловдив все още има 580 свободни места в  забавачките в Пловдив, стана ясно след поредното електронно класиране за прием в детските общински заведения в града под тепетата. Преди него бяха обявени общо 1042 свободни места, като 390 от тях за малчуганите в яслена възраст, а останалите 652 за тези между 3 и 6 години.

Кандидатите за тези вакантни позиции бяха 1065 деца, но 864 от тях за настаняване в яслите, 122 за първа възрастова група, 32 –за втора, 35 – за трета и 12 за четвърта подготвителна група. По различни причини класирани са едва 462 деца, като 352 от тях в яслените групи, а за първа, втора, трета и четвърта възрастова група новоприетите са съответно 49, 33, 16 и 12, като всички те трябва да се запишат най-късно до 21 август.

Следващото електронно класиране за детските заведения в Пловдив ще е на 31 август, като свободните места за него ще бъдат обявени до 22 август, съобщиха от общината. Оттам допълниха, че при подаване на заявления за следващите класирания родителите е добре да се запознаят с обявените свободни места, като могат да се ориентират и към съседните административни райони. Въпреки по-малкия брой събрани точки за тях, шансовете за прием са големи при наличие на места. Все още не са обявени всички места за най-малките, тъй като децата, родени през 2014 година, все не са напуснали яслените групи. Очаква се на следващите класирания да бъдат осигурени достатъчно места за всички желаещи.

За другите възрастови групи местата като цяло са напълно достатъчни. След настоящото класиране на 15 август останали незаети места за първа възрастова група има в пет от 6-те административни райони на града под тепетата с изключение на „Северен”. Общият брой на свободните места за първа група са 253, като най-много те са в детските градини „Зора“, „Незабравка“, „Лилия”, „Перуника“, „Биляна“, „Маргаритка“, „Елица“, „Малина“, „Еделвайс” и „Светлина“.

Коментари

Задължително поле