6 работнички от ударения автобус край Търговище са в болница

Снимка: Архив

6 работнички от ударения автобус на кабелния завод в Търговище са оставени за болнично лечение с различни травми и контузии. Пострадалите жени са на възраст от 31 до 54 години. Те имат различни наранявания, като фрактури на крак или нос. Някои са със сътресение на мозъка или комоцио, показва обобщената информация от тежкия пътен инцидент в прохода Боаза, при който загина един човек.

Както „Труд” информира, към 15,05 часа в понеделник, товарен автомобил „Ивеко Дейли”, пътуващ в посока Шумен, при десен завой изгубил контрол и навлязъл в насрещната лента в прохода Боаза на пътя София-Варна. Там се забил в автобус „Мерцедес”, превозващ около 40 работници от кабелния завод към домовете им в села от общините Антоново и Омуртаг.

Водачът на малкия камион Г.Г. (43г.) издъхна малко след приемането му в болницата в Търговище от тежки травми, след като спасителите положиха големи усилия да го извадят от разбитата кабина.

Първоначалната информация, че шофьорът на автобуса И.И. (59г.) е със счупени крака не е била потвърдена при прегледите и той е бил освободен.

По последна информация 24 от пътниците в автобуса са прегледани в болницата в Търговище заради различни травми. Раните им са били обработени и те са освободени за домашно лечение. Оставените за лечение жени са от селата Змейно, Камбурово и Стеврек. В болницата в Омуртаг също са преглеждали пътуващи в автобуса, които са били с по-леки наранявания.

Разчистването на прохода Боаза, където стана тежкия инцидент, продължи до 20,45 часа в понеделник, когато движението беше възстановено.

Коментари

Задължително поле