60-годишен турчин е бил отвлечен, държан в плен и насилван от двама души в Свиленград

Мъжът е изоставен край Пловдив, след като е ограбен с 3 000 евро

60-годишен турски гражданин е отвлечен в района на Свиленград и изоставен край Пловдив. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Пловдив.

В Окръжна прокуратура - Хасково е образувано досъдебно производство за това, че турският граждани с инициали Ш.Б. на 60 г. е отвлечен на 22 декември 2018 г. в град Свиленград от повече от две лица. Пострадалият е подал сигнал в РУ на МВР - Свиленград, като на 25 декември 2018 г. е образувано досъдебното производство, започнало с протокол за разпит на Ш.Б.. Турският гражданин живее от около година и половина в България.

До момента е установено, че Ш.Б. е бил отвлечен от гр. Свиленград на 22 декември 2018 г., като е бил откаран и държан в къща в село на територията на община Свиленград. Установено е, че по отношение на него е проявено насилие. По време на разпита е заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро. До момента няма задържани лица. Пострадалият е бил изоставен край град Пловдив след полунощ на 23 декември 2018 г., като е подал сигнал в полицията.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право