60 ученици от Монтана и Бойчиновци започнаха полицейска подготовка

С празнични тържества започнаха новата си учебна година три детски полицейски управления на територията на Районното управление на МВР в Монтана. Лекции и занятия, свързани с работата на полицията, ще имат около 60 ученици от началните класове на Трето ОУ „Петър Берон” и Шесто СУ „Отец Паисий” в Монтана и СОУ „Васил Левски” – Бойчиновци.

Полицейските служители раздадоха униформи и знаци на малките си помощници, а те положиха клетва съгласно Етичния кодекс на "Детските полицейски управления". През ноември членовете на 12-те "Детски полицейски академии" в област Монтана участваха в областен конкурс за рисунка на тема „Полицаят е мой приятел и учител”.

На първите три места се класираха рисунките на Александра Александрова от ломското Първо ОУ „Никола Първанов”, на 10-годишната Вилислава Филипова от Трето ОУ „Иван Вазов” в Берковица и на Михаела Михайлова от Първо ОУ „Никола Първанов”. Детските творби ще участват в националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител” в столицата. Всички рисунки ще бъдат изложени на церемонията „Полицай на годината 2018 г.” и с тях ще участват в благотворителен търг.

Събраните средства ще постъпят в сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители на МВР. През 2018/2019 г. учениците от област Монтана ще се обучават в 12 "Детски полицейски управления" на териториите на Районните управления на МВР в Монтана, Лом, Берковица и Вършец.

Коментари

Задължително поле