65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на Макрон

65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо проучване на Френския институт за обществено мнение, направено за Радио "Суд" и телевизия"С Нюз".

През април 2018 г. този процент беше 58. Изследването обхваща 1017 души над 18 години и е проведено онлайн в периода от 22 до 23 октомври.

63% от анкетираните смятат, че президентът не е изпълнил обещаното в предизборната си кампания, а 72% не са доволни от предприетите мерки за подобряване на покупателната способност на населението.

Едва 35% от французите смятат, че са доволни от действията на президента. Броят на онези, които смятат, че държавният глава не е изпълнил предизборните си обещания са се увеличили с 20% в сравнение с 2018 г.

Положително са оценени действията му във връзка с Европейския съюз - 56%, макар и с 11% по-малко в сравнение с 2018 г.

Добра оценка получава борбата на Макрон против тероризма - 48 % и изграждането "образа на Франция" по света - 46%.

Само 28% от французите одобряват политиката на Макрон по отношение на покупателната способност на населението, 26% одобряват пенсионната реформа, а 24% - политиката по отношение на контрола на имиграцията.

30% от французите описват Макрон като "справедлив", а 24% го смятат за "близък до френските проблеми". 5

8% смятат, че той "има авторитет", а 50% вярват, че "знае накъде отива".Нито един от анкетираните не смята, че друг политик би се справил по-добре от Макрон.

Коментари

Задължително поле