650 тела на починали от COVID-19 се съхраняват в хладилна морга в покрайнините на Бруклин

Около 650 тела на жертви на пролетната вълна на пандемията от коронавирус в Ню Йорк се съхраняват в мобилна хладилна морга в покрайнините на Бруклин, пише в. „Уол Стрийт Джърнъл”.

По време на първата вълна на коронавирус в САЩ през пролетта Ню Йорк беше центърът на епидемията. В най-лошите дни в щата Ню Йорк повече от 700 души умираха на ден, а повече от три хиляди постъпваха в болници. За да се подпомогне разтоварването на болничните морги, в града бяха разположени хладилни камиони, където бяха складирани телата.

Според “Уол Стрийт Джърнъл”, цитиращ кабинета на главния криминалист в Ню Йорк, много от телата не са били погребани, тъй като техните роднини все още не могат да бъдат открити или близките не могат да платят за погребението.

„Около 650 трупа се съхраняват в камионите във временната морга, която е създадена през април на Pier 39th Street в Сънсет Парк (в Бруклин)“, пише изданието, цитирано от БГНЕС.

Дмитрий Лисовецки, съсобственик на един от погребалните домове в Ню Йорк, каза по-рано за РИА Новости, че епидемията от коронавирус се е превърнала в тест не само за здравната система, но и за погребалните служби в града: поради множеството смъртни случаи, ковчезите са станали дефицитна стока, а за кремация се е чакало повече от две седмици.

Според него погребението в Ню Йорк е много скъпо. Място на гробището в центъра на Бруклин, както отбелязва Лисовецки, струва 20 000 долара, а в гробища, разположени в обсега на обществения транспорт, цената на едно място започва от 8 хиляди долара. Освен това роднините трябва да платят за изкопаване на гроб. Цената на тази услуга е варира между 1500 и 2000 долара, а на някои гробища може да достигне до 2500 долара.

Коментари

Задължително поле