66 души задържани за търговия с опасно конско месо 65 души са били арестувани в Испания, един в Белгия

Снимка: Архив

Европейска полицейска служба (Европол) е арестувала 66 души за търговия с конско месо, което не е подходящо за консумация от хора, а също така е иззела собственост, банкови сметки, луксозни автомобили, предаде Ройтерс.

Мерките са предприети след разследване на скандала с храни, шокирал европейските потребители. Тестове, направени в Ирландия през 2013 г., установиха, че месото в някои продукти с етикет, обозначаващ говеждо, всъщност са съдържали изцяло конско месо.

Испанската полиция започна разследване на група, занимаваща се с клане на испански и португалски коне, които обаче са били прекалено стари или в лошо състояние, за да бъдат консумирани от хора.

Групата е подправяла документите на месото и го е пращала в Белгия, която е голям износител на конско месо в Европейския съюз.

Европол уточни, че 65 души са били арестувани в Испания, а главният заподозрян, холандски гражданин, бе арестуван в Белгия.

Арестуваните в Испания са обвинени в жестоко отношение към животните, подправяне на документи, възпрепятстване на правосъдието, престъпления срещу общественото здраве, пране на пари и участие в престъпна организация, се посочва в съобщение на Европол.

Разследване на ЕС разкри, че под 5 процента от изследваните говежди продукти са дали положителни проби за конска ДНК.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. 数据采集系统流程图有曾听过?知道这名字?听过这名字名气大着呢。世上没有简单得来的名气。你懂得,成为精英,并非偶然。

  非常顶
  令人陶醉。
  你们的目的是直接的,人生却是必然的。孰能总能走出迷雾。怎么可能捡来的所得。但是人一定吃嗟来之食。这是一种预示:我们的不融洽。

  58同城数据采集

  百分之七十九人,在网络上挣扎,落荒而逃,
  对你恰是互联网是森严壁垒,纯粹没有道路。然则,事实是恰恰相反,互联网上是遍地黄金,不过你视若无睹,而错失良机。你整天京东,却受阻。要得朱轮华毂的现实,你得有洞若观火,别把金沙错看沙子。

  你想得到的正在这里。

  58同城数据采集

Отговорете